Jovica Nikolić i Bogdan Radivojević (©Starsport)
Jovica Nikolić i Bogdan Radivojević (©Starsport)

Nikolić preskače Argentince

Vreme čitanja: 1min | pet. 20.01.23. | 22:03

Desni bek Orlova nije ozbiljnije povređen, ali neće igrati sutra u Katovicama protiv Gaučosa u drugom meču Grupe 3 na Svetskom prvenstvu

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katovica)

Za Predraga Vejina je gotovo Svetsko prvenstvo, dok je Jovica Nikolić dobro prošao posle povrede u meču sa Norveškom u prvom kolu druge faze. Rukometaš Veclara napustio je teren u poslednjem minutu prvog poluvremena u meču sa Vikinzima i nije se vraćao u igru u nastavku utakmice.

Izabrane vesti

Posle pregleda, doktor muške seniorske reprezentacije Srbije, Aleksandar Bukumira, dostavio je detaljniju informaciju u vezi sa povredom desnog beka. Njega neće biti u meču sa Argentinom u subotu (15.30), ali povreda nije teže prirode.

"Dobre vesti u vezi sa stanjem Jovice Nikolića. Bez povrede ligamenata i meniskusa. Ima blagi otok unutar zgloba koji je posledica hiperekstenzije mišića zadnjeg segmenta kolena. Propustiće sigurno utakmicu protiv Argentine, dok će za dalje biti naknadno odlučeno“, saopštio je Bukumira, prenosi RSS.

Subota, 15.30: (1,07) Srbija (16,0) Argentina (11,0)

Umesto Jovice Nikolića prvi put u protokolu na Svetskom prvenstvu biće pivotmen Ivan Popović. U odsustvu dvojice levorukih igrača, na poziciji desnog beka igraće rukometaš švajcarskog Kriens Lucerna Miloš Orbović, dok bi tu poziciju mogao da pokrije i Marko Milosavljević.

Srbija i dalje ima šanse da izbori četvrtfinale, ali su joj potrebne obe pobede do kraja šampionata i da Nemci budu poraženi od Holandije i Norveške.



tagovi

Jovica NikolićRukometna reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara